Glazen overkapping

Een glazen overkapping zal een echte toevoeging aan je huis en tuin zijn en in dit geval niet alleen letterlijk. Je zult hier immers het hele jaar gebruik van kunnen maken en altijd profijt van hebben.

Een glazen overkapping zal een echte toevoeging aan je huis en tuin zijn en in dit geval niet alleen letterlijk. Je zult hier immers het hele jaar gebruik van kunnen maken en altijd profijt van hebben. Op warme zomerdagen is het een prima plek om lekker uit de zon te zitten en op koudere dagen is het ook een fijne plek om te verblijven met bijvoorbeeld een warmtelamp. Met een glazen terrasoverkapping zit je immers het gehele jaar droog en beschut. Hiermee verleng je de seizoenen waarin je buiten kunt zitten. Als iedereen eigenlijk met tegenzin binnen moet zitten omdat het vanwege weersomstandigheden niet lekker is om buiten te zijn, kun jij gewoon toch lekker buiten genieten. Het plaatsen van een glazen overkapping is dus heel dankbaar werk. 

Glazen overkapping zelf maken

Een terrasoverkapping met gelaagde glasplaten verlengt jouw buitenseizoen. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat het binnenshuis wél eerder donker wordt. Een transparante glazen veranda zal geen effect hebben op het lichtniveau binnenshuis waardoor je ook op die plek optimaal licht hebt. Je kunt een glazen overkapping zelf maken. Het is immers niet moeilijk en hiervoor hoef je geen professional te zijn. Ook een handige doe het zelver kan deze klus dus zelf uitvoeren. Je moet alleen even weten waar je de juiste onderdelen vandaan haalt en hoe je het moet aanpakken. Hiervoor kun je bij ons uitstekend terecht. Op onze website vind je niet alleen alle benodigde materialen, maar ook handige tips hoe je een glazen overkapping zelf kunt maken.     

Voordelen van een glazen overkapping

Glas is het mooiste materiaal om een transparant dak van te maken. Een glazen overkapping heeft dan ook diverse belangrijke voordelen. Met een glazen overkapping heb je immers volledig doorzicht zonder enige vorm van vertekening. Daarnaast hoor je weinig geluid bij regen en is het materiaal gladder dan kunststof, waardoor het minder snel vuil wordt. Glas is een zeer duurzaam materiaal, het veroudert nooit en zal dus na jaren nog mooi zijn. Door deze voordelen van een glazen overkapping geven veel mensen de voorkeur aan deze optie.    

Glazen terrasoverkapping zelf maken

Als je een glazen terrasoverkapping zelf gaat maken, is het verstandig om even de plannen goed uit te werken voordat je begint. Hiervoor hebben we een zeer handig stappenplan voor je gemaakt. Kijk hiervoor zeker naar de onderstaande tools. Hieruit zul je niet alleen zeer veel inspiratie halen over de diverse toepassingen van terrasoverkapping van glas, maar ook zien hoe je zo’n glazen terrasoverkapping zelf kunt maken. We helpen je met het maken van de bouwtekeningen en hebben diverse voorbeelden voor je beschikbaar. Hieruit kun je prima afleiden wat voor materiaal je nodig hebt en daar kunnen we je natuurlijk ook aan helpen. Bij ons ben je in één keer klaar en kun je dus snel beginnen met je klus.

Handleiding voor het zelf maken van een glazen terrasoverkapping

Het maken van een glazen terrasoverkapping hoeft niet ingewikkeld te zijn wanneer je gebruik maakt van onze website. Hier vind je een mooie gedetailleerde handleiding voor het maken van een glazen terrasoverkapping. Deze handleiding is in vorm van een handige tekening weergegeven. Mocht je vragen hierover hebben, kijk dan in onze meest gestelde vragen. Op basis van onze lange ervaring hebben we deze lijst van vragen en antwoorden opgesteld. Mocht het ondanks deze informatie niet lukken dan helpen wij je graag verder per mail of telefoon.

Voor het gemak even jouw planning op een rijtje:

  1. Begin met een goede tekening, een plan van aanpak en de gewenste afmetingen.
  2. Zorg dat de houten draagconstructie voldoende sterk en stabiel is om het glas veilig te dragen.
  3. Maak een lijstje met benodigdheden. Je kunt hiervoor de bestellijst gebruiken die je hier kunt downloaden >>>
  4. Bestel nu stap voor stap de onderdelen in onze webshop. Reken af en wij zorgen ervoor dat de onderdelen op  maat aan huis worden geleverd.
Gratis afhalen

Op afspraak, levertijd tussen 3 en 5 werkdagen. Wij zijn geopend van 08.00 – 16.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten.

Gratis thuisbezorgd

Gratis bezorging vanaf €999,-

De specialist

Al 31 jaar dé glasprofielen specialist

Garantie

10 jaar garantie op alle producten

Niek Roos

© Glasprofielen 2020