Lichtstraat bouwpakket

Wat is een lichtstraat eigenlijk? Het is in principe een venster wat bevestigd zit in een plafond.

Wat is een lichtstraat eigenlijk? Het is in principe een venster wat bevestigd zit in een plafond. Denk aan een plat dak van een ruimte, veranda of een aanbouw. Hier worden ramen in geplaatst om op die manier ook via het plafond daglicht naar binnen te halen. De keuze om een lichtstraat aan te leggen wordt vaak gemaakt omdat een ruimte te donker is en van extra daglicht kan profiteren. Het creëert tevens een ruimtelijk effect en een extra dimensie in de aanbouw en daarbij ook de rest van de ruimte. Lichtstraten komen in verschillende vormen en maten, zoals piramides of vlakke ruiten. Er is voor ieder wat wils.

Lichtstraat bouwen

Wanneer je een lichtstraat bouwpakket hebt geïnstalleerd zorg je dat er voldoende natuurlijk lichtinval in jouw woning komt. Dat creëert op zijn beurt meer ruimte in de kamer. Laten we ook niet vergeten dat we ons van nature prettiger voelen in een lichte ruimte: het heeft dus ook een positief effect op ons humeur! Om deze redenen worden lichtstraten vaak meegenomen in het ontwerp van een grote ruimte, om te voorkomen dat deze te donker wordt door relatief weinig ramen. Als jij ervoor kiest om jouw woning uit te bereiden met een uitbouw, dan is het wellicht raadzaam om ook even na te denken over de toevoeging van een lichtstraat in de uitbouw. Je bent immers bezig om je kamer groter te maken, en dus verlies je een stuk daglicht. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat jouw huis te warm wordt in de zomer: lichtstraten kunnen worden gemaakt van warmtewerend glas, zodat dit niet opwarmt in de zon.

Bouwpakket lichtstraat

Voordat je begint met het bouwen van een constructie voor een lichtstraat, moet je eerst even goed verdiepen in een aantal zaken. Waar wil je de lichtstraat precies hebben en is deze gewenste plaatsing uberhaupt mogelijk? Hoe groot wordt de lichtstraat en wat wordt de materiaalkeuze? Wat heb je allemaal nodig voor het installeren van een lichtstraat? Bij het samenstellen van een lichtstraat bouwpakket moet je immers weten welke onderdelen je nodig hebt en van welk materiaal deze gemaakt zijn. Wil je warmtewerend glas? Wil je isolerend HR++ glas? Welk type glasprofielen wil je gaan gebruiken? Allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen. Mocht je hulp nodig hebben bij het samenstellen van het beste bouwpakket voor een lichtstraat, dan kan je altijd advies vragen bij Glasprofielen.nl. Wij weten welke profielen het beste zijn voor jouw situatie.

Zelf bouwen van een lichtstraat

Voor de beste profielen om te gebruiken in jouw lichtstraat bouwpakket kan je terecht bij ons. Wij leveren kwalitatief sterke glasprofielen die zeer eenvoudig te bevestigen zijn op een onderconstructie. Tevens kan je op onze website rondkijken voor het opdoen van inspiratie. Wellicht kom je een idee tegen wat nog veel leuker is dan wat je nu in je hoofd hebt!

Gratis afhalen

Op afspraak, levertijd tussen 3 en 5 werkdagen. Wij zijn geopend van 08.00 – 16.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten.

Gratis thuisbezorgd

Gratis bezorging vanaf €999,-

De specialist

Al 31 jaar dé glasprofielen specialist

Garantie

10 jaar garantie op alle producten

Niek Roos

© Glasprofielen 2020