Glazen lichtstraat

Glazen lichtstraat

Een glazen lichtstraat in een ontwerp voor een aanbouw of een veranda zorgt ervoor dat je voldoende licht in je huis blijft behouden.

Licht zorgt niet alleen voor een vrolijk, maar ook voor een ruimtelijk effect in een ruimte. Door deze voordelen van licht van buitenaf wordt een lichtstraat dan ook vaak meegenomen in het ontwerp. Zonder deze lichtstraat is het vaak niet te voorkomen dat een woonruimte toch iets donkerder wordt als er gekozen wordt voor een uitbouw. Een lichtstraat heeft veel mogelijkheden. Je kunt je met warmtewerend glas beschermen tegen de hitte en toch genieten van een prachtige lichtinval. Als je kiest voor HR++ of triple glas dan heb je een optimale isolatie.

Wat is een glazen lichtstraat?

Een glazen lichtstraat is een venster dat in het plafond van een plat dak, veranda of aanbouw is vrijgemaakt, waardoor het daglicht naar binnen kan schijnen. Hiervoor wordt gekozen om het lichtniveau in een ruimte wat te verhogen. Daarnaast creëert een glazen lichtstraat een ruimtelijk effect in de aanbouw en de rest van de woning. Er zijn verschillende vormen en maten lichtstraten. Van elegante achtvormige lichtstraten tot piramide lichtstraten, er is heel veel mogelijk. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van drie modellen, met de benodigde onderdelen. Kies of je een zadeldak, lessenaarsdak vrij op het dak, of lessenaarsdak tegen de gevel gaat maken, en stel jouw boodschappenlijst samen.

Kies het model dat je wilt samenstellen:

Zelf een glazen lichtstraat maken

Een handige klusser is zeker in staat om zelf een glazen lichtstraat te maken. Deze klus is immers niet zeer ingewikkeld. De bouw van een lichtstraat is nauwkeurig werk, waarbij vanzelfsprekend de veiligheidseisen hoog in het vaandel moeten staan. De stappen zijn eenvoudig: ontwerp je lichtstraat, maak het frame van hout en past onze aluminium glasprofielen toe voor een professioneel en waterdicht resultaat.

Als je zelf een glazen lichtstraat gaat maken, is de juiste materiaalkeuze van groot belang. Hierbij kunnen wij jou uitstekend helpen. Op onze website vind je een veelzijdigheid aan glasprofielen en ander materiaal waarmee je zelf een glazen lichtstraat kunt maken. Daarnaast zul je op onze website diverse handige tips en adviezen tegenkomen die jou kunnen helpen bij deze klus. Gebruik de boodschappenlijst hierboven voor het kiezen van de juiste profielen. 

Welk glas is het beste voor een lichtstraat? 

Een lichtstraat van glas wordt vaak gemaakt in een plat dak. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar als je kiest voor een houten lichtstraat, dan kun je het beste aluminium profielen gebruiken voor een waterdichte afdichting aan de buitenzijde. Kijk voordat je de lichtstraat plaatst goed naar de plek waar je deze wilt plaatsen. Dit heeft vooral betrekking op de glaskeuze. De zon heeft van grote invloed op welk glas het beste geschikt is voor een lichtstraat. Wanneer er weinig zon op de aanbouw valt, kan er het beste gekozen worden voor gelaagd HR++ glas. Dit glas isoleert de ruimte goed, maar heeft nagenoeg geen warmtewering. Daarnaast kan er gekozen worden voor gelaagd warmtewerend glas. Voor dit glas kan je het beste kiezen wanneer de lichtstraat in de zon staat. Dit gelaagde glas is 70% warmtewerend en isoleert net zo goed als HR++ glas.

De constructie van jouw eigen lichtstraat van glas

Voordat je begint met de constructie van jouw eigen lichtstraat van glas, is het goed om je in een aantal zaken te verdiepen. De onderstaande tools kunnen je zeker helpen! Hier vind je zeer veel inspiratie over de verschillende toepassingen van lichtstraten. Daarnaast zul je diverse bouwtekeningen tegenkomen waarmee je zelf een mooie lichtstraat van glas kunt bouwen. Hieruit kun je precies afleiden welk materiaal je hiervoor nodig hebt. Vanzelfsprekend kunnen we je daar aan helpen, zodat je in een keer klaar bent en snel kunt beginnen. 

Handleiding voor het zelf maken van een lichtstraat

Het maken van een glazen lichtstraat hoeft niet ingewikkeld te zijn wanneer je gebruik maakt van onze handleiding voor het zelf maken van een lichtstraat. Deze handleiding is in vorm van een gedetailleerde tekening weergegeven. Mocht je hierover vragen hebben, kun je altijd even kijken tussen onze veel gestelde vragen, die we op basis van onze lange ervaring in deze branche hebben samengesteld. Mocht je vraag hier niet tussen staan, kun je altijd per mail of telefonisch contact met ons opnemen. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder. 

Voor het gemak alles op een rijtje:

1.  Begin met een goede tekening, een plan van aanpak en het bepalen van de afmetingen
2.  Zorg dat de constructie voldoet aan de eisen om de lichtstraat te kunnen dragen
3.  Maak een lijstje met benodigdheden je kunt hiervoor de bestellijst gebruiken die je hier kunt downloaden >>
4.  Bestel nu stap voor stap de onderdelen in onze webshop, reken af en wij zorgen ervoor dat de onderdelen op maat aan huis geleverd worden
 

Montage instructie glazen lichtstraat

In onderstaand filmpje zie je duidelijk hoe je zelf een glazen lichtstraat kunt monteren. Daarnaast kun je de tekeningen gebruiken om een beeld te vormen welke onderdelen je nodig hebt en wat de benamingen hiervan zijn in onze webshop. Daarna kun je eenvoudig, met behulp van jouw tekening, de onderdelen bestellen in de webshop of deze invullen op het lijstje. Mocht je nog vragen hebben dan helpen wij je graag verder. Neem gerust contact met ons op tijdens openingstijden, daarnaast kun je een email sturen of gebruik maken van ons contactformulier.

Gratis afhalen

Op afspraak, levertijd tussen 3 en 5 werkdagen. Wij zijn geopend van 08.00 – 16.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten.

Gratis thuisbezorgd

Gratis bezorging vanaf €999,-

De specialist

Al 31 jaar dé glasprofielen specialist

Garantie

10 jaar garantie op alle producten

Niek Roos

© Glasprofielen 2020