Lichtstraat profielen

Zoek je het juiste materiaal om een lichtstraat zelf te plaatsen? Dan ben je bij Niek Roos zeker aan het goede adres.

Zoek je het juiste materiaal om een lichtstraat zelf te plaatsen? Dan ben je bij Niek Roos zeker aan het goede adres. Wij hebben de juiste aluminium lichtstraat profielen waarmee een goede, veilige en stevige constructie gemaakt kan worden die goed isolerend en waterdicht is. 

Een glazen lichtstraat is een ware toevoeging aan de woning. Het zorgt ervoor dat er veel meer licht van buitenaf de woning in kan komen. Hiermee krijgt een woning een andere uitstraling. Buitenlicht creëert immers rust en een ruimtelijke uitstraling in een woonruimte. Dit is ook exact dé reden waarom er vaak wordt gekozen voor een lichtstraat bij een veranda of uitbouw. Als je zelf een lichtstraat gaat plaatsen, kunnen wij je helpen aan het juiste materiaal zoals de profielen voor het plaatsen van de lichtstraat. 

Aluminium lichtstraat profielen

Het is belangrijk dat het monteren goed gebeurt. Het resultaat moet stevig, goed isolerend en waterdicht zijn. Wij raden hiervoor aluminium lichtstraat profielen aan. Het glas dat gebruikt wordt bij het maken van een lichtstraat wordt geklemd tussen deze aluminium lichtstraat profielen. Op deze manier wordt een stevige en waterdichte constructie gecreëerd. De keuze voor het juiste materiaal, met name goede aluminium lichtstraat profielen, is daarom van groot belang. Wij kunnen je hierin uitstekend adviseren.

Het glas voor in de aluminium profielen van de lichtstraat

Een aluminium lichtstraat profiel is een ideaal systeem wanneer je zelf een lichtstraat van hout wilt creëren. Dit profielsysteem is gemakkelijk te monteren op hout en zorgt ervoor dat de constructie waterdicht gemaakt wordt. Niet alleen de aluminium profielen voor de lichtstraat zijn van belang, ook aan het glas dat voor de lichtstraat gebruikt wordt moet je even aandacht besteden. Bij lichtstraten wordt altijd gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Hierbij kun je het beste kiezen voor geïsoleerd glas bij een aanbouw en ongeïsoleerd glas bij een terrasoverkapping. Wanneer de lichtstraat volledig in de zon staat, is het verstandig voor warmtewerend veiligheidsglas te kiezen. Zo blijft het in de woning koel. Maak je een lichtstraat voor een aanbouw, kies dan altijd voor HR++ glas. De meerprijs is gering maar de isolatiewaarde is ten opzichte van ongecoat glas veel beter! 

Glas of kunststof voor een lichtstraat?

Je kunt kiezen tussen glas en kunststof voor de lichtstraat. Zoals je uit de tekst hierboven al hebt kunnen begrijpen heeft glas onze voorkeur. Glas is het mooiste materiaal om een lichtstraat van te maken. Glas isoleert ongeveer drie keer beter dan kunststof platen. Het is helder en volledig doorzichtig en het maakt geen hinderlijke herrie met regen. Dit zijn enkele grote voordelen van glas ten opzichte van kunststof platen. Glas is een zeer duurzaam materiaal, het veroudert nooit en zal dus na jaren nog mooi zijn.

Advies bij het uitzoeken van lichtstraat profielen

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies bij het uitzoeken van de lichtstraat profielen? Op onze website vind je zeer veel informatie en het antwoord op de veelgestelde vragen die wij op basis van onze jarenlange ervaring op een rijtje hebben gezet. Als jouw vraag hier niet bij zit, neem dan gerust contact met ons op.

Je kunt ons per mail (info@glasprofielen.nl) of telefonisch tijdens werkdagen (via nummer 0161 43 25 58) bereiken.

Gratis afhalen

Op afspraak, levertijd tussen 3 en 5 werkdagen. Wij zijn geopend van 08.00 – 16.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten.

Gratis thuisbezorgd

Gratis bezorging vanaf €999,-

De specialist

Al 31 jaar dé glasprofielen specialist

Garantie

10 jaar garantie op alle producten

Niek Roos

© Glasprofielen 2020